Actorul Viggo Mortensen afirmă că "un partid xenofob" din Spania se foloseşte de personajul Aragorn, pe care l-a interpretat în trilogia "Stăpânul inelelor/ The Lord of The Rings", pentru a se promova, potrivit El Pais.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După un mesaj pe Twitter al tânărului partid populist Vox, condus de Santiago Abascal care se foloseşte de personajul Aragorn din "Stăpânul inelelor", actorul americno-danez care a intepretat personajul lui Tolkien în filmul regizat de Peter Jackson a reacţionat într-un articol publicat în El Pais.

"Politica spaniolă şi intrigile din Pământul de Mijloc nu fac casă bună", este ceea ce afirmă actorul Viggo Mortensen în răspunsul la mesajul provocator al partidului de extremă dreapta Vox din 28 aprilie, ziua alegerilor legislative în Spania.

"Trebuie să fii destul de ignorant ca să te gândeşti că folosirea personajului Aragorn din trilogia cinematografică "Stăpânul inelelor" pentru a promova campania electorală a unui partid xenofob este o idee bună", a scris Mortensen, adăugând că această modelitate de promovare este absurdă, ridicolă, în condiţiile în care în film sunt incluse mai multe rase, în timp ce acest partid este antiimigraţie, antifeminist şi islamofob. 

Vox a publicat pe reţeaua de socializare o imagine deformată a adaptării cinematografice a poveştii "Stăpânul inelelor", de Tolkien. În centru, personajul Aragorn ameninţă cu sabia să atace colosala armată a orcilor lui Sauron. O fotografie pe care partidul a folosit-o pe contul său, în care sigla este imprimată pe imaginea actorului iar orcii sunt acoperiţi cu simbolurile LGBT, al feministelor, al comuniştilor, al anarhiştilor, precum şi cu drapele catalane şi sigla cotidianului El Pais. 

Imaginea este însoţită de mesajul: "Să înceapă bătălia!" şi cu hashtag-ul #porespagna, referire la strigătul lui Aragorn din a treia parte a poveştii "Întoarcerea regelui" - "Pentru Frodo", când atacă armatele de orci. 

Partidul Vox a obţinut 24 de locuri din 350 în Parlamentul spaniol în urma scrutinului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.