Actorul Richard Dreyfuss, cunoscut pentru rolul său din "Fălci", a fost acuzat că s-a expus indecent în faţa unei scenariste în anii 1980 şi neagă comportamentul, potrivit site-ului nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul, care a apărut în filme precum "Fălci", "Întâlnire de gradul III" şi "Adio, dar rămân cu tine", a fost acuzat de scriitoarea Jessica Teich că s-a dezbrăcat când ea a intrat în cabina de pe platourile de filmare la filmul "Funny, You Don’t Look 200: A Constitutional Vaudeville" în 1987.

"Îmi amintesc că am intrat în cabină, el era în spate dezbrăcat (...) Voia să-i fac sex oral (...) Nu am făcut şi am plecat", a povestit scenarista. "M-am prefăcut că nu s-a întâmplat nimic în realitate, pentru că la vremea aceea era un tip foarte important. Aveam încredere în el. De asta este atât de ciudat. Îl plăceam. Această parte este dureroasă, pentru că la acea vârstă se pot întâmpla astfel de lucruri. M-am simţit responsabilă că i-aş fi sugerat în vreun fel că eram dispusă să fac asta", a mărturisit Jessica Teich. 

Dreyfuss a negat acuzaţiile într-un comunicat publicat de Vulture, scriind că "preţuieşte şi respectă femeile şi apreciează şi respectă onestitatea". 

"Neg faptul că m-am expus în faţa Jessicăi Teich, pe care am considerat-o o prietenă de 30 de ani", a spus Dreyfuss. "Am flirtat cu ea şi îmi amintesc că am încercat să o sărut pentru că am crezut că este un ritual de seducere reciproc. Sunt şocat şi uluit să descopăr că nu a fost consensual. Nu am înţeles. Mă face să-mi reconsider fiecare relaţie pe care am avut-o". 

Săptămâna aceasta, fiul lui Richard Dreyfuss, Harry Dreyfuss, a susţinut că actorul Kevin Spacey, acuzat de hărţuire sexuală de mai mulţi bărbaţi, i-a atins organul genital în prezenţa tatălui său pe când avea 18 ani. Richard Dreyfuss a declarat că nu a văzut momentul şi a aflat câţiva ani mai târziu. 

Richard Dreyfuss, născut pe 29 octombrie 1947, la New York, într-o familie cu origini evreieşti din Austria şi Rusia. Primul său rol important a apărut în 1973, în filmul ”American Graffiti” al lui George Lucas.

A jucat în două dintre filmele lui Steve Spielberg, ”Fălci/ Jaws” (1975) şi ”Întâlnire de gradul trei/ Close Encounters of the Third Kind” (1977). Drama romantică ”Adio, dar rămân cu tine!/ The Goodbye Girl” din 1977, regizată de Herbert Ross, i-a adus Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal şi un Glob de Aur.

Au urmat filme cu succes de casă precum ”La ananghie în Beverly Hills/ Down and Out in Beverly Hills” (1986), de Paul Mazursky, alături de Bette Midler şi Nick Nolte, şi ”Prietenie/ Stand by me”(1986), de Rob Reiner. În 1989, Steven Spielberg îl aducea din nou pe marile ecrane, în comedia fantasy ”Always”, unde a avut-o parteneră pe Holly Hunter, iar în 1990, Richard Dreyfuss juca în ”Salutări de la Hollywood/ Postcards from the edge”, de Mike Nichols, cu Meryl Streep şi Shirley MacLaine. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.