Actorul Paul Benjamin, cunoscut din filme ca „Pink Cadillac” şi „The Station Agent”, a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit regizorului Spike Lee, care a lucrat cu el pentru „Do the Right Thing”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lee a anunţat într-un mesaj publicat pe Instagram că actorul a murit pe 28 iunie.

Între rolurile în care s-a remarcat Benjamin se numără hoţ de bancă în „Across 110th Street” (1972), tatăl unui cântăreţ de folk în „Leadbelly” (1976), prizonierul English în „Escape From Alcatraz” (1979) şi Henry, proprietarul unui magazin cu machete de tren, în „The Station Agent” (2003).

În „Do the Right Thing” (1989), scris şi regizat de Lee, Benjamin a jucat alături de Frankie Faison şi Robin Harris. Cei trei se întâlneau zilnic pentru a dezbate evenimentele curente.

Benjamin, cel mai tânăr din 12 fraţi, s-a născut în Carolina de Sud şi s-a mutat la New York, unde a urmat cursuri de actorie la studioul lui Herbert Berghof. A debutat în rolul unui barman în „Midnight Cowboy” (1969), care îi are protagonişti pe Dustin Hoffman şi Jon Voight.

A jucat în producţii de televiziune, în seriale ca „ER”, „Kojak” şi „Law & Order”, dar şi pe Broadway. În 1970, a făcut parte din distribuţia spectacolului „Operation Sidewinder” al lui Sam Shepard, iar în 1971 a avut roluri mici în „The Anderson Tapes”, de Sidney Lumet, şi „Born to Win”, în care juca George Segal.

Între filmele din distribuţia cărora a făcut parte se numără „Some Kind of Hero” (1982), cu Richard Pryor, „Nuts” (1987), cu Barbra Straisand, şi „Pink Cadillac” (1989), cu Clint Eastwood.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.