Actorul Nick Nolte, care a interpretat rolul unui poliţist dur în "48 Hours", a primit luni o stea la Hollywood, pe faimosul bulevard al celebrităţilor, potrivit Le Point care citează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul în vârstă de 76 de ani este celebrat pentru o carieră care se întinde pe o jumătate de secol în cursul căreia a obţinut mai multe premii şi trei nominalizări la Oscar. 

"Când încă nu eram actor veneam adesea aici să văd stelele. Ele îmi evocau persoane şi poveştile lor, filmele în care au jucat, aşa că este o onoare pentru mine să primesc acest omagiu", a declarat actorul cunoscut pentru vocea sa răguşită, în costum şi cu barbă albă. 

Nick Nolte a devenit celebru pentru interpretări ale unor personaje instabile sau aflate în situaţii de criză, precum un poliţist dur în "48 de ore" (1982) sau un avocat unui violator în "Cape Fear" (1991). În prezent, el se află pe genericul serialului "Graves". 

Nick Nolte s-a născut 8 februarie 1941 la Omaha, statul Nebraska. S-a mutat în California după terminarea liceului, unde a studiat şi a jucat fotbal american. A absolvit Universitatea Pasadena, aproape de Los Angeles. 

El a fost pe afişul filmelor "Paris, je t'aime" (2006), "Hotel Rwanda" (2004), "Jefferson in Paris" (1995), "The Player" (1992).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.