Actorul britanic Michael Caine, dublu laureat al premiului Oscar, a anunţat că se va retrage din activitate după lansarea ultimului său film, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Tot spun că mă voi retrage. Ei bine, acum o fac", a declarat Michael Caine pentru postul de radio BBC într-un interviu difuzat sâmbătă.

"M-am gândit că am avut un film în care am jucat rolul principal şi am avut recenzii incredibile... Ce voi face care să întreacă asta?", a adăugat el.

În vârstă de 90 de ani, Michael Caine joacă în "The Great Escaper" alături de Glenda Jackson, care a murit în iunie, la scurt timp după ce şi-a încheiat rolul din film. Filmul se bazează pe povestea adevărată a unui veteran din Al Doilea Război Mondial care evadează dintr-un azil de bătrâni pentru a participa la festivităţile de comemorare a Zilei Z în Franţa.

"Singurele roluri pe care pot să le mai primesc acum sunt ale unor bărbaţi de 90 de ani. Sau poate 85", a explicat Caine pentru BBC. "Aşa că m-am gândit că aş putea să plec cu toate astea", a adăugat el.

Michael Caine a câştigat premiul Oscar pentru filmul "Hannah and Her Sisters" (Hannah şi surorile ei) din 1986 şi "The Cider House Rules" (Legea pământului) în 1999, ambele ca cel mai bun actor în rol secundar. De asemenea, a jucat în filme precum "Alfie", "Get Carter" (Recuperatorul) şi "Educating Rita" (Meditaţiile Ritei).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.