Actorul Matthew McConaughey şi regizorul Gary Ross, realizator al filmului ”Jocurile Foamei” (2012), vor susţine un curs de regie la Universitatea Texas din Austin, informează nme.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi au colaborat pentru filmul ”Free State of Jones”, despre Războiul Civil american, care a fost lansat la finalul lunii iunie, iar treizeci de studenţi ai Universităţii Texas au participat la filmările pentru acest lungmetraj.

 

Anunţul că Matthew McConaughey şi Gary Ross vor susţine cursul de regie a fost făcut, joi, pe contul de Twitter al universităţii.

”Iată-l pe profesorul McConaughey”, este mesajul care însoţeşte filmul de prezentare, ce cuprinde scene din cele mai cunoscute filme în care a jucat starul american.

Recent, Matthew McConaughey a anunţat că discută cu Nic Pizzolatto, realizatorul serialului ”True Detectives”, privind întoarcerea sa în rolul Rustin Cohle, după ce a fost protagonist al primei serii a producţiei HBO, alături de Woody Harrelson.

Cel de-al doilea sezon al serialului, primit cu rezerve de critici, i-a avut în rolurile principale pe Colin Farrell şi Vince Vaughn.

”Îmi lipseşte Cohle şi îmi este dor să îl privesc în serile de duminică. Am fost un om fost un om fericit când am filmat pentru serialul ăsta, pentru că, timp de şase luni, am fost în lumea mea”, a declarat actorul în vârstă de 47 de ani.

Matthew McConaughey, născut pe 4 noiembrie 1969, este un actor, producător şi scenarist american. Relevat de comedia ”Marea ameţeală/ Dazed and Confused” (1993), a fost considerat în anii 1990 marea speranţă a cinematografiei americane şi a turnat cu regizori de marcă, precum Steven Spielberg (”Amistad”), Robert Zemeckis (”Contact”) şi Ron Howard (”Ed TV”). A ales apoi să joace cu precădere în comedii romantice, care i-au adus, pe lângă faimă, şi o anumită limitare a talentului său interpretativ. Începând din 2010, a renunţat la comediile romantice şi s-a orientat spre filme cu intrigi complexe, impresionând spectatorii şi criticii de cinema cu evoluţiile sale din pelicule precum ”Avocatul din limuzină”, ”Joe, asasin în timpul liber”, ”Bernie”, ”Mike meseriaşu'”, ”Lupul de pe Wall Street” şi ”Interstellar: Călătorind prin univers”. În 2014, Matthew McConaughey a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal graţie evoluţiei sale din filmul ”Dallas Buyers Club”.

Gary Ross, la filmările pentru ”Jocurile Foamei”
Gary Ross, la filmările pentru ”Jocurile Foamei”

Gary Ross este scenarist şi regizor american. Născut pe 3 noiembrie 1956, la Los Angeles, a debutat în lungmetraj cu scenariul pentru comedia ”Big” (1988), care l-a avut pe Tom Hanks în rol principal. A scris scenarii pentru 11 producţii artistice şi de televiziune, iar ca regizor a debutat cu ”Pleasantville” (1998), căruia i-au urmat trei lungmetraje, între care ”Jocurile Foamei/ Hunger Games” (2012) şi ”Free State of Jones” (2016). În prezent, cineastul lucrează la ”Ocean s Ocho”, cu Helena Bonham Carter, Elizabeth Banks şi Sandra Bullock în distribuţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.