Jussie Smollett, cunoscut pentru rolul din serialul „Empire”, a fost atacat de doi bărbaţi, care l-au lovit şi i-au pus o funie în jurul gâtului, iar poliţia din Chicago investighează asaltul drept o infracţiune motivată de ura rasială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorul afro-american în vârstă de 36 de ani, homosexual declarat, se află în stare bună după ce a mers singur la spital în urma incidentului care a avut loc marţi noapte, scrie Reuters.

„Având în vedere gravitatea acuzaţiilor, luăm foarte în serios această anchetă şi tratăm incidentul ca pe o infracţiune motivată de ura rasială”, a transmis poliţia din Chicago.

Autorităţile nu au dat numele lui Smollett, însă au comunicat vârsta victimei şi au precizat că a jucat în serialul „Empire”. Creatorul show-ului, Lee Daniels, şi reprezentanţi ai 20th Century Fox Television şi Fox Entertainment au confirmat că el a fost victima.

Cei doi agresori l-au abordat pe Smollett pe stradă, în jurul orei 02.00, i-au adresat mai multe apelative homofobe şi rasiste, l-au lovit în faţă şi l-au stropit cu „o substanţă chimică necunoscută”, înainte de a-i pune o funie în jurul gâtului. Atacatorii au fugit apoi.

„Trebuie să ne iubim unii pe alţii, indiferent de orientarea sexuală, pentru că asta arată că suntem uniţi”, a transmis Daniels. „Capul sus, Jussie”, l-a încurajat el pe actor.

Detectivii adună probe, inclusiv înregistrări ale camerelor de supraveghere, şi caută martori.

Serialul „Empire” a avut premiera în 2015, la Fox, şi a primit numeroase nominalizări la premiile Emmy. Smollett, care a mai jucat între altele în „Alien: Covenant”, interpretează în cele patru sezoane de până acum rolul Jamal Lyon. Filmările pentru cel de-al cincilea sezon continuă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.