Actorul japonez Akira Takarada, care a juat în filmul „Godzilla” din 1954 şi în continuările seriei, a murit la Tokyo la vârsta de 87 de ani, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Takarada, care a apărut la premiera ultimului lui film la începutu lunii, a murit la spital după ce a contractat o pneumonie, au anunţat vineri mass-media japoneze. 

„Suntem întristaţi să aflăm de decesul lui Akira Takarada. Fie ca memoria sa să continue să inspire viaţa numeroşilor fani ai Godzilla”, se arată într-un mesaj pe Twitter al contului oficial al francizei „Godzilla”. 

Akira Takarada a devenit repede celebru după ce a jucat rolul principal al eroicului căpitan în primul film „Godzilla”, un film ce reflectă în special teama de efectele nucleare în Japonia de după războiul marcat de bombardamentele de la Hiroshima şi Nagasaki.

Actor popular în Japonia, el a reapărut ulterior în alte filme ale francizei şi a jucat un rol mic în „Sfârşitul verii”, un film din 1961 al maestrului cinema-ului japonez Yasujiro Ozu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.