Unul dintre cei mai cunoscuţi actori italieni de comedie, Paolo Villaggio, a murit la vârsta de 84 de ani, a anunţat luni fiica sa Elisabetta pe Facebook.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paolo Villaggio, care a filmat cu cei mai mari regizori, de la Federico Fellini la Mario Monicelli, este cunoscut în Italia mai ales datorită personajului Ugo Fantozzi, un contabil modest, adesea servil cu un comportament grotesc şi ridicol, pe care l-a creat şi interpretat în cinema de-a lungul a 10 filme. 

Slugarnic în faţa celor puternici, Fantozzi a întruchipat una dintre faţetele sufletului italian, cea a celui care se consideră întotdeauna o victimă a unei forme de blestem. ”Să spunem clar că Fantozzi eram eu. Era autoportretul unuia care pierde şi pe care-l cunosc bine”, spunea Paolo Villaggio pentru Corriere della Sera în 2015. 

Personajul Fantozzi a fost creat de Paolo Villaggio, autor a peste 20 de romane şi povestiri. El a jucat în mai mult de 80 de filme, printre care ”La voce della luna”, de Federico Fellini sau ”Brancaleone alle crociate”, de Mario Monicelli.

În 1990, actorul a fost recompensat cu premiul David di Donatello, pentru cel mai bun actor în ”La voce della luna”, iar în 1992, Villaggio a primit Leul de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la Veneţia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.