Actorul canadian Kenneth Welsh, care l-a interpretat pe Windom Earle în al doilea sezon din „Twin Peaks”, a murit joi, la vârsta de 80 de ani, a anunţat agentul său pentru revista Entertainment Weekly.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Kenneth Welsh a murit liniştit, în locuinţa sa, înconjurat de ai săi”, a spus acesta.

Kenneth Welsh a jucat în mai mult de 200 de film şi seriale. El a apărut în blockbustere precum „The Legends of the Fall” cu Brad Pitt, „The Day After Tomorrow” cu John Cusack.

În televiziune a apărut în „The X-Files”, „Due South”, „The Expanse”, „Human Target”, „Being Erica” şi „Smallville”.

Kenneth Welsh a făcut parte şi din distribuţia serialului HBO „Lodge 49” (2018)

Welsh s-a născut în Edmonton, Alberta, în 1942, şi a studiat la Şcoala Naţională de Teatru din Montreal. A fost numit membru al Ordinului Canadei în 2003 pentru serviciul acordat artelor spectacolului din Canada. De-a lungul carierei sale, a fost nominalizat la patru premii Genie, care sunt acordate anual de Academia de Cinema şi Televiziune din Canada. A câştigat premiul în 1996 pentru rolul secundar din „Margaret's Museum”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.