Ancheta împotriva actorului britanic Russell Brand, acuzat de viol şi agresiune sexuală de mai multe femei, a fost extinsă după noi acuzaţii, potrivit unui reportaj difuzat luni de BBC, confirmat în parte de poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După poliţia londoneză, acum poliţia din Thames Valley, care acoperă o zonă situată la vest de capitala britanică, este cea care anchetează acţiunile lui Russell Brand, un actor provocator în vârstă de 48 de ani care a devenit un influencer anti-establishment pe reţelele de socializare, unde îl urmăresc milioane de abonaţi.

La jumătatea lunii septembrie, Sunday Times şi postul de televiziune Channel 4 au dezvăluit acuzaţiile formulate împotriva sa de patru femei, una de viol, iar celelalte de agresiune sexuală şi abuz psihologic.

Actorul a negat acuzaţiile, susţinând că relaţiile sale au fost întotdeauna "consensuale". Evenimentele s-ar fi petrecut între 2006 şi 2013.

Ulterior, poliţia londoneză a declarat că a primit "o serie de acuzaţii" de agresiune sexuală, referitoare la evenimente "care nu sunt recente".

Luni, în urma unor relatări ale BBC, un purtător de cuvânt al poliţiei din Thames Valley a confirmat că în urmă cu două săptămâni a primit "noi informaţii de la o femeie despre acuzaţii de hărţuire care datează din 2018".

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, care a precizat că informaţiile fac obiectul unei anchete, nu a confirmat că este vorba despre Russell Brand.

Potrivit BBC, femeia s-a adresat deja poliţiei pentru a se plânge în mai multe rânduri între 2018 şi 2022, dar nu a fost luată nicio măsură.

De partea sa, Russell Brand ar fi acuzat-o şi el pe femeie de hărţuire la adresa sa în 2017.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.