Actorul Billy Connolly va primi titlul de cavaler din partea reginei Elisabeta a Marii Britanii, cu câteva săptămâni înainte de împlinirea vârstei de 75 de ani, anunţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Connolly va fi onorat pentru serviicile aduse industriei de divertisment şi pentru acţiunile sale filantropice. 

După aflarea veştii, el a declarat pentru BBC: "Sunt puţin stânjenit, dar în sufletul meu sunt foarte încântat să-l primesc". 

Actorul născut la Glasgow şi-a dorit ca sora şi părinţii săi să fi fost în viaţă să-l vadă cavaler. "Aş fi vrut ca sora mea să fie aici. Sora mea Flo a murit anul trecut şi i-ar fi plăcut asta, iar părinţii mei au decedat amândoi, aşa că mi-ar fi plăcut să mă vadă", a spus el. 

"Mă simt ca şi cum ar trebui să mi se spună Lancelot. Sir Lancelot ar fi drăguţ. Sir Billy nu sună chiar la fel", a adăugat el. 



Pe lângă roluri de comedie, Connolly a jucat în filme precum "Brave", "A Series of Unfortunate Events", "Mrs Brown" şi "The Hobbit: The Battle Of The Five Armies".

În 2013 el a anunţat că se tratează de Parkinson, admiţând că a început să uite replicile în timpul spectacolelor.

Luni, el s-a aflat la Londra, la o recepţie, găzduită de premierul Theresa May în Downing Street, care a marcat 200 de ani de când dr. James Parkinson a scris eseul despre boală. Actorul a fost însoţit de actriţa devenită psiholog şi autor, Pamela Stephenson, soţia sa din 1989. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.