Actorul Andi Vasluianu va juriza competiţia de improvizaţie muzicală Red Bull re:VERS care va avea loc, în premieră în România, pe 22 mai, la Clubul Expirat din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În juriul evenimentului, alături de Andi Vasluianu, vor fi doi dintre cei mai cunoscuţi artişti din România: Teo, un veteran al genului stand-up comedy, şi Afo, producător muzical şi MC, unul dintre cei mai prestigioşi reprezentanţi ai scenei locale de hip hop şi freestyle. Totodată, rapperul Deliric va fi gazda evenimentului, antrenând publicul către confruntarea finală.

Opt dintre cei mai promiţători MCs ai momentului vor participa la competiţia în care inspiraţia, creativitatea şi prezenţa scenică le vor fi testate. Ritmul, creativitatea, prezenţa scenică şi capacitatea de a improviza sunt abilităţile cheie care vor fi jurizate de Andi Vasluianu, Afo şi Teo.

Noutatea competiţiei constă în unicitatea probelor la care sunt supuşi concurenţii, fiecare luptă având o temă specifică pe care MCii trebuie să o respecte. Un cuvânt, o imagine sau o întrebare selectată de către juriul competiţiei - toate acestea trebuie integrate în improvizaţie.

Fiecare MC va participa la 4 runde succesive de câte 60 de secunde. Juriul decide învingătorul fiecărei runde, iar acesta merge mai departe în competiţie până când rămân în joc ultimii doi. Criteriul decisiv este improvizaţia (capacitatea concurenţilor de a răspunde în mod direct şi expres provocărilor, demonstrându-şi abilitatea de a procesa în timp real replicile adversarilor). Juraţii vor ţine cont însă şi de creativitatea intervenţiilor, de ritm & flow (capacitatea concurenţilor de a face rime pe loc, în sincron cu ritmul muzicii), de valoarea poetică (demonstrată de sofisticarea, lirismul şi ascuţimea versurilor), precum şi de respectarea tematicii (fiecare rundă va avea un subiect - un cuvânt, o imagine sau o întrebare - pe care concurenţii trebuie să îl integreze în versuri).

"În orice concurs există concurenţă, iar asta poate împiedica concurentul de a fi el însuşi. Libertatea de a greşi în acest context e cea mai valoroasă calitate pentru mine", spune Andi Vasluianu.

Afo
Afo

"Red Bull re:VERS le pune la şi mai mare încercare skill-urile băieţilor şi e foarte mişto că e totul transparent. Trebuie să joci fairplay într-un joc în care ştii regulile şi oarecum îţi cunoşti adversarii şi capacităţile. Cei opt trebuie să fie foarte creativi şi pe subiect!", îi sfătuieşte Afo pe participanţi.

Teo
Teo

"Improvizaţia e ca o pisică, dacă tragi de ea te muşcă, dar dacă nu o bagi in seamă, vine la tine. […] Important când improvizezi e doar să o faci cu încredere, indiferent cât de bine îţi iese. Nu de alta, dar dacă îţi iese bine, eşti zeu. Dacă nu îţi iese, hei, e improvizaţie, uneori nu iese. Deci încredere", adaugă Teo.

Pe 22 mai, la Expirat, se vor confrunta în rime improvizate Actoru’ (vicecampion pe echipe la Battle MC România), Breloc (semifinalist Battle MC România, Urban Bucovina şi Brigada Muzicală Contemporană), Chob (câştigătorul locului 2 la competiţii similare la Electric Castle şi „cel mai tare din parcare”, cel mai bun Battle MC din Timişoara la preselecţia naţională a competiţiei cu acelaşi nume), Dilimanjaro (participant la King of Kings, artist cu multiple reprezentaţii şi turnee la activ în România şi în străinătate), Oliniutza (câştigătorul centurii de campion Battle MC România 2014 şi 2015, membru al trupei Bam Dighidi Bam), Pietonu (membru Urbanrural şi DevastationCrew), Rafa (marele câştigător al Battle MC România 2018 şi locul 1 pe echipe la All Stars Sibiu în acelaşi concurs) şi Tibăl (câştigător „Cel Mai Tare din Parcare”).

Conceptul Red Bull re:VERS derivă din cel al legendarului eveniment Red Bull Batalla de Los Gallos, primul concurs internaţional de MC battle care a debutat, în anul 2005, în Puerto Rico. Este singurul eveniment internaţional de freestyle ce reuneşte ţări din America Latină şi Europa. Azi, Batalla de Los Gallos continuă să se extindă, sub diverse nume, şi în alte ţări: Red Bull Raplika (Serbia, Croaţia şi Bosnia), Red Bull DernierMot (Franţa), Red Bull KontroWersy (Polonia), Red Bull Bekvechten (Belgia) sau Red Bull Francamente (Brazilia).

Biletele sunt disponibile pe redbull.ro/revers la preţul de 30 lei, precum şi în reţeaua iabilet.ro. În seara evenimentului, la intrare, biletele costă 40 lei, iar porţile se deschid la ora 20:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.