Celebru pentru rolurile din "The Shining" şi "Blade Runner", actorul american Joe Turkel a murit la vârsta de 94 de ani la spitalul St. John's din Santa Monica, în California, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interpret prolific, Joe Turkel a devenit cunoscut datorită rolurilor secunde din trei filme ale lui Stanley Kubrick: “The Killing", "Paths of Glory" şi "The Shining" unde a fost barmanul Lloyd. 

Printre rolurile sale notabile, Joe Turkel a jucat şi în versiunea originală a "Blade Runner" din 1982, unde l-a interpretat pe excentricul creator Eldon Tyrell.

Născut în Brooklyn în 1927, Joe Turkel a intrat în armata amerciană la vârsta de 17 ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, s-a stabilit în California pentru a deveni actor şi a obţine primul rol în cinema cu "City Across the River" în 1948.

De-a lungul carierei sale, Joe Turkel a interpretat nu mai puţin de o sută de roluri în film şi televiziune. Potrivit Variety, actorul şi-a scris memoriile, "The Misery of Success", înainte de moarte, carte pe care familia sa plănuieşte să o publice anul acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.