Helen Mirren, care a câştigat un Oscar pentru portretizarea reginei Elizabeth pe ecran, a înregistrat un album împreună cu Damian Lewis, colegul ei, pentru a marca cea de-a 95-a aniversare a suveranei Marii Britanii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"The Music of Kings & Queens" conţine muzică compusă de Debbie Wiseman, iar Mirren şi Lewis narează istoria Marii Britanii sub 12 monarhi, de la William Cuceritorul la Elizabeth a II-a, care a urcat pe tron în 1952. 

Albumul va fi lansat în iunie, când este sărbătorită ziua oficială de naştere a reginei. Ziua de naştere a reginei este pe 21 aprilie. 

Mirren a interpretat-o pe regină pe scenă şi pe ecran, şi a câştigat un premiu Oscar pentru filmul din 2006 "The Queen". Lewis l-a portretizat pe regele Henry VIII în serialul de televiziune "Wolf Hall", pentru care coloana sonoră a fost compusă de Wiseman. 

Mirren, în vârstă de 75 de ani, a spus că "a fost un privilegiu" să înregistreze albumul. Lewis, 50 de ani, a adăugat: "Să arunc o privire în inimile şi minţile acelor regi şi regine, prin intermediul muzicii emoţionante a lui Debbie, a fost o iluminare - şi foarte plăcut". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.