Actorii Ada Condeescu şi Bogdan Dumitrache şi regizorul Bogdan Mustaţă formează juriul competiţiei internaţionale de lungmetraj a celei de-a 10-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, care va avea loc la Bucureşti în perioada 8 - 13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ada Condeescu este cunoscută pentru rolurile din „Eu, când vreau să fluier, fluier” (r. Florin Şerban), care a avut premiera la Berlinala 2010, „Loverboy” şi „Dincolo de calea ferată”, de Cătălin Mitulescu.

În 2013, a fost unul dintre actorii distinşi cu trofee Shooting Stars la Berlinală, iar în ultimii ani a făcut parte din juriile unor festivaluri europene din Polonia, Bulgaria, Bosnia Herzegovina şi Belgia.

Bogdan Dumitrache a debutat ca actor pe scena Teatrului „Constantin Nottara”, în 2000, dar a renunţat repede la teatru în favoarea filmului. A jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje româneşti - „Trafic”, de Cătălin Mitulescu, „Moartea domnului Lăzărescu”, de Cristi Puiu, „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, de Cătălin Mitulescu, „Portretul luptătorului la tinereţe”, de Constantin Popescu, „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”, de Adrian Sitaru, pentru care a fost premiat la Locarno, „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer.

A jucat şi în serialul „În derivă”, iar în urmă cu un an rolul din „Pororoca”, de Constantin Popescu, i-a adus premiul pentru interpretare la San Sebastian. Cel mai recent film în care joacă este „Un om la locul lui”, de Hadrian Marcu, care a avut premiera anul acesta la acelaşi festival din Spania.

Bogdan Mustaţă, premiat cu Ursul de Aur pentru scurtmetrajul „O zi bună de plajă", în 2008, a debutat în lungmetraj cu „Lupu", care a beneficiat de sprijinul unor instituţii precum Sundance Institute şi Cannes l’Atelier şi a fost prezentat în premieră în competiţia festivalului de film de la Sarajevo în 2013.

Cel mai nou proiect al lui, „My life rehearsed in one leg” (2018), este un film experimental 3D care a fost proiectat deja la Bucharest International Dance Film Festival şi Les Films de Cannes a Bucarest, urmând să fie prezentat la Steropsia (eveniment internaţional dedicat 3D, XR şi AI, organizat de Advanced Imaging Society & VR Society de la Hollywood). Concomitent, la Bucureşti continuă seriei de proiecţii din spaţiul alternativ CINETic.

Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră naţională în competiţia internaţională a festivalului, împreună cu 5 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă şi singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro şi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Juriul competiţiei de scurtmetraj va fi format anul acesta din actriţa Laura Marin, criticul de film Georgiana Muşat şi regizoarea Andreea Lăcătuş.

Scurtmetrajele din competiţia internaţională KINOdiseea sunt grupate în jurul a cinci nuclee tematice adresate tinerilor de diferite vârste - de la 3 - 6 ani la 15 - 18 ani.

Festivalul KINOdiseea va debuta pe 8 noiembrie, la Cinema Pro, cu animaţie franceză „Colţ Alb”, regizată de Alexandre Espigares,  considerată a fi cea mai fidelă adaptare a cărţii lui Jack London. Filmul care va închide cea de-a zecea ediţie KINOdiseea, proiectat imediat după gala de premiere, va fi animaţia „Anastasia”, în regia lui Gary Goldman şi Don Bluth.

Gala de premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie.

Programul şi informaţii despre bilete pot fi găsite pe kinodiseea.ro eventbook.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.