Micro-granturile #ADFRSurvival, destinate artiştilor independenţi din cinematografie rămaşi fără sursă de venit în contextul pandemiei de coronavirus, au fost acordate actorilor Rolando Matsangoş (Bucureşti) şi Paul Sebastian Popa (Cluj), regizorului Norbert Fodor (Bucureşti, Cluj-Napoca), directorului de imagine Elena Bolintiru (Bucureşti) şi scenografilor Elena Sucioaia (Bucureşti) şi Iuliana Ranta (Piatra Neamţ),

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beneficiarii au fost desemnaţi de echipa de evaluare formată din Laura Muşat (fondator Asociaţia de Dezvoltare a Filmului Românesc), Alexandra Safriuc (coordonator masterclass-uri ADFR şi cofondator; director artistic ShortsUP) şi Iulia Popovici (critic de film şi teatru; fondator Asociaţia Transsectorială a Independenţilor din Cultură).

Patruzeci şi patru de artişti independenţi din industria cinematografică, afectaţi de starea de urgenţă instituită în România pe fondul pandemiei de Covid-19, au aplicat pentru cele şase micro-granturi #ADFRSurvival, în valoare de 500 de euro fiecare, destinate talentelor emergente şi actorilor independenţi.

Evaluatorii au luat în considerare 34 de aplicaţiii eligibile, dintre care 14 depuse de actori (cu vârste cuprinse între 22 şi 40 ani, care au avut cel puţin o colaborare în cinema, în ultimele 12 luni) şi 20 de reprezentanţi ai industriei cinematografice (cu vârsta cuprinsă între 23 şi 35 ani, din departamentele imagine, regie, scenaristică, scenografie şi costume).

Majoritatea aplicaţiilor au venit de la artişti independenţi din Bucureşti şi Cluj, cu vârste de peste 30 de ani, iar cele mai multe aplicaţii din categoria talentelor emergente au fost din domeniile imagine şi scenografie.

Echipa de evaluatori a luat în considerare informaţiile oferite de documentele depuse, impactul stării de urgenţă asupra domeniului de activitate, măsura în care candidatul poate să îşi desfăşoare activitatea prin telemuncă şi urgenţa nevoii unei surse de venit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.