Discul „30” al cântăreţei engleze Adele este cel mai bine vândut album în Regatul Unit în 2021, cu mai mult de 600.000 de unităţi, potrivit Official Charts Company.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Al patrulea album al lui Adele, apărut pe 19 noiembrie, a petrecut anul trecut mai multe săptămâni pe primul loc în topul britanic. El este şi albumul vândut cel mai rapid în Marea Britanie anul acesta, cu 261.000 de unităţi în prima săptămână.

Din total, aşa-numitul „album de divorţ” al ei a fost vândut în proporţie de 80% în format CD şi vinil.

Locul secund la final de an a fost ocupat de „=” (Equals) al lui Ed Sheeran, vândut în peste 432.000 de unităţi, cu 139.000 de unităţi în prima săptămână. El ocupă în prezent prima poziţie în topul săptămânal al albumelor.

Albumul lansat de grupul suedez Abba după patru decenii, „Voyage”, a ocupat locul al treilea, cu aproximativ 400.000 de unităţi vândute în Regat.

Locul al patrulea a fost ocupat de „Sour” al cântăreţei americane Olivia Rodrigo, cu 395.000 de unităţi vândute în total, dintre care accesările online au reprezentat 83%.

Compilaţia „Greatest Hits” a trupei britanice Queen s-a clasat pe locul al cincilea. În total, ea a petrecut 978 de săptămâni în clasament (pe locul al doilea, din punct de vedere al numărului de săptămâni, după ABBA, care are un total de 1.026) şi compilaţia este recunoscută drept cel mai bine vândut album din toate timpurile în Regatul Unit.

Realizat de Official Charts Company, joint venture al BPI şi Entertainment Retailers Assn (ERA), clasamentul este bazat pe vânzările de albume în format fizic, descărcări digitale şi accesări audio.

Top 10 pe 2021 este alcătuit din: „30” - Adele, „=” - Ed Sheeran, „Voyage” - Abba, „Sour” - Olivia Rodrigo, „Greatest Hits” - Queen, „Future Nostalgia” - Dua Lipa, „Divide” - Ed Sheeran, „Diamonds” - Elton John, „50 Years - Don’t Stop” - Fleetwood Mac, „We’re All Alone In This Together” - Dave.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.