Milioane de oameni din întreaga lume au întâmpinat 2019 urmărind spectacole pirotehnice în pieţele marilor oraşe şi pe plaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Celebrarea noului an a început pe 31 decembrie la ora României 12.00, când Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga au trecut în anul 2019.
Ultimele locuri de pe Pământ care au trecut în noul an sunt insulele americane Baker şi Howland, care nu sunt locuite.

Ultima insulă locuită care a trecut în anul 2019 a fost Samoa Americană, pe 1 ianuarie, la 13.00, ora României.

Auckland

Zeci de mii de oameni au întâmpinat noul an în Auckland, unde spectacolul pirotehnic a durat circa 5 minute.

Sydney

În Sydney au fost pregătite - după cum au anunţat autorităţile - cele mai spectaculoase focuri de artificii de până acum.
Artificii, lumini şi muzică au fost elementele componente ale spectacolului de 12 minute urmărit din port de sute de mii de oameni.

Hong Kong

În portul Victoria, sute de mii de oameni au urmărit artificiile.

Dubai

Turnul Burj Khalifa din Dubai este unul dintre cele mai impresionante puncte în noaptea dintre ani.

Moscova

Piaţa Roşie a fost punctul central al sărbătorii în capitala Rusiei.

Paris

Arcul de Triumf din capitala franceză a fost luminat de artificii, la fel şi bulevardul Champs-Elysee, înţesat de oameni.

Londra

Spectacolul din capitala Marii Britanii a fost dedicat Europei şi cetăţenilor europeni. Impresionantele focuri de artificii au fost completate de mesajul audio „Londra este deschisă!” rostit în limbile vorbite pe continent, între care şi română.

New York

Oraşul New York a trecut în noul an, marcând momentul cu celebra petrecerea în Times Square. La New York, petrecerea din Times Square a stat sub semnul ploii care nu a împiedicat participarea a sute de mii de oameni.

Petrecerea a stat sub semnul libertăţii presei, iar între invitaţi s-au numărat jurnalişti de la CNN, CBS News, NBC News, Fox News, The Washington Post, Bloomberg şi New York Times. Aici au avut loc şi concerte, pe scenă urcând numeroşi artişti. 

Copacabana

Sute de mii de localnici şi turişti au asistat la spectacolul care a marcat trecerea în noul an pe plaja Copacabana din Rio de Janeiro.
Un impresionant foc de artificii, care a durat 14 minute, a fost completat cu recitaluri susţinute de Gilberto Gil şi Ludmilla.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.