Zentiva, unul dintre principalii producători locali de medicamente, a anunţat schimbări în Consiliul de Administraţie, astfel că Lasserre Xavier Pierre Christian a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, în locul său fiind numit Nicholas Robert Haggar, începând de vineri, potrivit unui anunţ transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Societatea doreşte să informeze acţionarii şi investitorii cu privire la încetarea mandatului lui Lasserre Xavier Pierre Christian, în urma demisiei acestuia din funcţiile de membru şi preşedinte în cadrul Consiliului de Administraţie al societăţii începând cu data de 6 decembrie 2019. În acest sens, în data de 5 decembrie 2019, Consiliul de Administraţie al societăţii a luat act de demisia anterior menţionată şi l-a numit pe Nicholas Robert Haggar ca administrator provizoriu”, arată anunţul companiei.

Mandatul de administrator provizoriu al lui Nicholas Robert Haggar începe de la data de 6 decembrie 2019.

”Totodată, prin aceeaşi hotărâre, Consiliul de Administraţie l-a numit pe Nicholas Robert Haggar în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii începând cu data de 6 decembrie 2019”, mai informează compania.

Zentiva a avut o cifră de afaceri de 405 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, cu 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018. Profitul operaţional pe primele nouă luni a fost de 65,8 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 2,18 miliarde lei.

Portofoliul de produse al Zentiva SA include 130 de produse de uz uman, în forme solide (comprimate, capsule, peleţi) şi soluţii injectabile.

Zentiva avea la sfârşitul anului trecut 578 de angajaţi.

Zentiva a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti (IMB).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.