Zentiva, unul dintre principalii producători locali de medicamente, a anunţat că a fost informată luni de către acţionarul său majoritar, Zentiva Group, privind fuziunea dintre societatea Zentiva Group şi societatea AI Sirona Bidco, aceasta din urmă fiind acţionarul unic al societăţii Zentiva Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Această fuziune produce efecte din data de 31 decembrie 2019. În urma fuziunii, societatea Zentiva Group a.s. a încetat să mai existe, întregul patrimoniu al acesteia fiind transferat către societatea AI Sirona Bidco s.r.o., care, tot la data de 31 decembrie 2019, şi-a schimbat atât forma juridică din societate cu răspundere limitată (s.r.o.) în societate pe acţiuni (a.s.”, cât şi denumirea din AI Sirona Bidco s.r.o. în Zentiva Group a.s", arată un comunicat al companiei.

Zentiva a avut o cifră de afaceri de 405 milioane lei pe primele nouă luni ale anului trecut, cu 30% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului 2018. Profitul operaţional pe primele nouă luni a fost de 65,8 milioane lei.

Compania are o capitalizare de 2,16 miliarde lei.

Portofoliul de produse al Zentiva SA include 130 de produse de uz uman, în forme solide (comprimate, capsule, peleţi) şi soluţii injectabile.

Compania avea 578 de angajaţi la sfârşitul anului 2018.

Zentiva a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti (IMB).


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.