Zece curse programate, marţi, pe Aeroportul Sibiu către sau dinspre destinaţii din Germania, Austria şi Spania ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic, declanşată la ora 09.00. În terminalul Aeroportului Sibiu nu sunt călători blocaţi la ora transmiterii acestei ştiri .

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit programului de zbouri al Aeroportului Sibiu, zece curse ar trebui să fie operate pe toată durata zilei, către destinaţii din Germania, Austria şi Spania, cele mai multre către sau dinspre Munchen.

Programul de "Plecări” prevede trei curse către Munchen, una către Viena şi una către Milano, iar programul de "Sosiri” prevede trei curse de la Munchen, una de la Viena şi una de la Madrid.

Toate aceste curse ar putea fi afectate de greva controlorilor de trafic.

La Sibiu, nu se ştie deocamdată - nici la nivelul Aeroportului, nici la nivelul controlorilor de trafic - dacă vreuna dintre aceste curse va fi aleasă pentru operare de către Eurocontrol.

Legea prevede că vor fi asigurate 33,3% din zborurile care erau programate, plus excepţiile, categorie în care sunt incluse zborurile înalţilor demnitari (preşedinţi, şefi de guvern, miniştri), zborurile militare, cursele umanitare sau cele din categoria operaţiunilor de căutare-salvare.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului Sibiu, la ora transmiterii acestei ştiri nu sunt călători blocaţi în terminalul de la Sibiu.

La ora 9.00 a început greva generală pe termen nelimitat a controlorilor de trafic aerian din cadrul Romatsa, care riscă să genereze, marţi, întârzieri şi anulări de curse pe aeroporturile din România. Totuşi, în ultimele declaraţii, sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor Romatsa au sugerat că greva ar putea fi suspendată chiar marţi, după doar câteva ore. Conducerea Romatsa a cerut în instanţă suspendarera grevei, iar dosarul va fi judecat în cursul acestei zile.

Greva a devenit o certitudine luni, după ce ultimele negocieri de la Ministerul Transporturilor au eşuat, iar călătorii nu pot afla din timp informaţii despre ce curse sunt anulate sau întârziate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.