20 de milioane de oameni plătesc pentru unul dintre serviciile contra cost şi fără reclame oferite de YouTube.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primele rezultate financiare anunţate sub conducerea noului CEO, Sundar Pichai, reprezintă şi prima oară când Google face publice date privind abonaţii serviciilor sale de muzică şi video bazate pe YouTube.

Astfel, serviciul de video, YouTube Premium, şi cel de muzică, YouTube Music, au împreună peste 20 de milioane de abonaţi care plătesc pentru a nu fi întrerupţi de reclamă şi a putea asculta muzică şi cu ecranul telefonului oprit.

2 milioane dintre abonaţi sunt cetăţeni ai Statelor Unite, anunţă cei de la Google.

Utilizatorii plătitori au generat pentru YouTube aproximativ 3 miliarde de dolari pe parcursul anului trecut. Asta înseamnă că, împreună cu cele 15,15 miliarde de dolari câştigaţi din reclame, veniturile totale ale YouTube sunt de peste 18 miliarde de dolari.

YouTube are în jur de 2 miliarde de vizitatori lunari. Asta înseamnă că Google a convins până acum doar 1% dintre aceştia să se aboneze la unul din cele două servicii, YouTube Music sau YouTube Premium.

În România, un abonament lunar YouTube Premium este 26 lei pe lună. YouTube Music costă 22 lei pe lună. YouTube Premium conţine şi YouTube Music. Principalele facilităţi ale acestora sunt lipsa reclamelor, redarea audio în fundal şi funcţia de download.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.