YouTube a suspendat sâmbătă capacitatea RT şi a altor canale ruseşti de a obţine venituri pe platforma sa video, în urma unei măsuri similare a proprietarului Facebook, Meta Platforms, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul circumstanţelor extraordinare din Ucraina... întrerupem capacitatea mai multor canale de a genera bani pe YouTube, inclusiv mai multe canale ruseşti afiliate cu sancţiuni recente”, a anunţat YouTube, care este operat de Google, parte a grupului Alphabet

Facebook a anunţat, vineri, că a decis să împiedice mai multe mass-media de stat ruse să câştige bani de pe platforma sa, în contextul în care invazia Moscovei în Ucraina vecină a ajuns pe străzile capitalei Kiev.

"Interzicem de acum mass-media ruse de stat să difuzeze reclame sau să genereze bani pe platforma noastră oriunde în lume", a declarat pe Twitter Nathaniel Gleicher, responsabil cu politica de securitate a Facebook, adăugând că această măsură era deja pe punctul de a fi pusă în practică. 

Meta a declarat tot vineri că Rusia a decis să "limiteze accesul" şi să "încetinească" funcţionarea Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.