Directorul general al grupul chinez Xiaomi, Lei Jun, a afirmat că producătorul de smartphone-uri va începe producţia de automobile de serie în prima jumătate a anului 2024, a declarat marţi un purtător de cuvânt citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile, făcute la un eveniment pentru investitori, au fost relatate pentru prima oară de presa locală, iar ulterior au fost confirmate de companie.

Zang Ziyuan, director al departamentului de marketing internaţional al Xiaomi, a postat de asemenea informaţia pe contul său de pe platforma Weibo.

Termenul marchează următoarea ţintă majoră a noii divizii de vehicule electrice (EV) a companiei, pe care Xiaomi a anunţat-o oficial la începutul acestui an.

Acţiunile Xiaomi au crescut marţi cu 5,4%, la 22,50 dolari Hong Kong, cea mai mare creştere procentuală zilnică consemnată după pe 12 mai, continuând evoluţia pozitivă pentru a treia sesiune consecutivă.

În martie, Xiaomi a anunţat că va investi 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie de maşini electrice, în următorii zece ani.

Compania a finalizat înregistrarea afacerii unităţii sale penru vehicule electrice la sfârşitul lunii august şi a intensificat angajările la aceasta, deşi încă nu a dezvăluit dacă va produce maşina independent sau prin parteneriat cu un producător auto existent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.