Statele Unite şi China vor avea discuţii bianuale pentru reforme în ambele ţări şi rezolvarea disputelor comerciale, a relatat sâmbătă publicaţia Wall Street Journal, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negocierile vor fi anunţate pe 15 ianuarie, în cadrul semnării fazei întâi a acordului comercial dintre Statele Unite şi China, dar vor fi separate de negocierile pentru faza a doua a acordului comercial, potrivit publicaţiei, care a adăugat că discuţiile vor fi conduse de secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin şi vicepremierul chinez Liu He.

Cele două state sunt implicate într-un război comercial de peste un an. Oficiali ai Trezoreriei nu au fost disponibili imediat pentru comentarii.

Discuţiile vor marca reluarea unei practici începute în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, ca modalitate de a discuta o gamă largă de subiecte şi de a încerca rezolvarea disputelor.

Practica a continuat pe parcursul preşedinţiei lui Barack Obama şi a fost continuată iniţial şi de preşedintele Donald Trump.

Întâlnirile regulate au fost abandonate de administraţia Trump din cauza proceselor dificile şi a rezultatelor slabe, preşedintele adoptând o strategie mai agresivă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.