World Trade Center Bucharest, Orange, Luxten, Automobile Bavaria, Mega Image, Mc Donald's, dar şi Andrei Tinu, fiul fostului jurnalist Dumitru Tinu, vor trebui să cedeze statului, prin expropriere, terenuri pe care le deţin în zona oraşului Otopeni şi pe care autorităţile vor să construiască linia de metrou Gara de Nord-Otopeni, scrie Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firma Băneasa Investments, controlată de omul de afaceri Puiu Popoviciu, ar urma să fie despăgubită cu aproape 7,5 milioane lei pentru expropierea unor terenuri de la Băneasa Shopping Center.

World Trade Center va primi 716.000 lei pentru 272 metri pătraţi, Automobile Bavaria - 731.000 pentru 420 mp, Mc Donald's - 289.000 euro pentru 615 mp (împreună cu o altă firmă), Luxten - 30.000 lei pentru 27 mp.

Bani mai mulţi va primi Mega Image - 8,7 milioane lei pentru peste 3.500 mp.

Andrei Tinu va trebui să împartă 3 milioane lei cu încă două persoane fizice, RATB şi Orange, pentru un teren de 1.500 metri pătraţi.

De asemenea, Forza Rossa Holding Limited, care comercializează automobilele Ferrari, va primi 189.133 lei, iar S.C. Honda Trading Romania S.R.L. - 216.089 lei.

Mai multe detalii pot fi citite pe Profit.ro.

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor care se află pe traseul Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului, sumele individuale estimate aferente despăgubirilor fiind în cuantum de 62,8 milioane lei.

Potrivit sursei citate, sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei şi reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafaţă de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

 
 
 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.