Compania Wizz Air va aloca a cincea aeronavă pentru baza sa de la Iaşi şi va creşte frecvenţa pe 12 rute operate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a cincea aeronavă va fi alocată de Wizz Air bazei de la Iaşi până la finalul acestui an, iar în total vor fi oferite pieţei din România peste 500.000 de locuri suplimentare.

Alocarea noii aeronave va permite companiei Wizz Air să mărească frecvenţa pentru 12 rute pe aeroportul din Iaşi.

Astfel, vor fi trei zboruri pe săptămână către Liverpool, Berlin şi Memmingen, patru zboruri către Veneţia şi Istanbul, cinci zboruri pe săptămână către Barcelona, Dortmund şi Bologna, precum şi zboruri zilnice către Paris, Roma şi Bruxelles. Către Milano vor fi nouă zboruri de la Iaşi pe săptămână.

În total, Wizz Air operează în prezent 24 de rute din Iaşi către 13 ţări.

Directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră, susţine că extinderea bazei Wizz Air de la Iaşi este o veste excelentă pentru întreaga regiune de nord-est.

”La finalul acestui an va fi gata şi noul terminal, care va susţine un trafic de 3,5 milioane de pasageri anual, oferind condiţii de călătorie şi servicii la standarde europene”, a declarat Romeo Vatră.

În luna aprilie, pe aeroportul din Iaşi s-a înregistrat un trafic de 206.323 de pasageri, un record pentru aerogara ieşeană.

În prezent, la aeroportul din Iaşi au loc ample lucrări de modernizare. Se lucrează la un nou terminal de pasegeri, de zece ori mai mare ca suprafaţă decât actualul, dar şi la o nouă parcare pentru autoturisme. Investiţiile se ridică la aproximativ 100 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.