Wizz Air şi compania românească Romaero au anunţat luni deschiderea unui centru de mentenanţă dedicat exclusiv întreţinerii aeronavelor Wizz Air, amplasat în incinta unităţii Romaero. Serviciile din cadrul Centrului de Mentenanţă Băneasa vor începe din luna octombrie a acestui an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Wizz Air şi Romaero, liderul local în domeniul aerospaţial şi al apărării, au anunţat astăzi într-o conferinţă de presă comună deschiderea unui centru de mentenanţă dedicat exclusiv întreţinerii aeronavelor Wizz Air, amplasat în incinta unităţii Romaero, lângă Aeroportul Internaţional Băneasa. Cu noi aeronave deja anunţate, care urmează să se alăture bazelor din Bucureşti Băneasa, Sibiu, Suceava şi Timişoara până la finalul acestui an, Wizz Air va opera o flotă locală formată din 43 de aeronave în următorul sezon de iarnă”, anunţă companiile.

Astfel, România va continua să găzduiască cea mai mare flotă din reţeaua Wizz Air, cu cele mai multe aeronave staţionate local decât în oricare altă ţară.

Acesta este primul astfel de centru de mentenanţă din România al Wizz Air.

Serviciile din cadrul Centrului de Mentenanţă Băneasa vor începe din luna octombrie a acestui an.

”Prin asigurarea de sloturi de mentenanţă în România, această investiţie va îmbunătăţi eficienţa operaţională şi va extinde portofoliul soluţiilor de mentenanţă în regiune. Parteneriatul cu Romaero reprezintă o dezvoltare semnificativă pentru compania aeriană, întrucât obţinerea în timp util a sloturilor de mentenanţă în Europa poate reprezenta o provocare în actualul context din piaţă, mai ales în perioadele de vârf ale călătoriilor cu avionul. Cu acces la facilităţi de mentenanţă, Wizz Air va eficientiza operaţiunile, va minimiza timpii de inactivitate şi va asigura servicii prioritare, crescând atât eficienţa, cât şi fiabilitatea flotei din România şi Europa”, mai arată companiile.

Centrul de Mentenanţă va asigura activităţile companiei aeriene programate pentru mentenanţă grea, cum sunt schimburile de motoare, cât şi pentru mentenanţa uşoară, care poate include verificările periodice şi inspecţiile anuale, pentru aeronavele staţionate în România şi cele provenind din ţările vecine. Pentru desfăşurarea lucrărilor de mentenanţă, Wizz Air a semnat un contract pe trei ani cu o organizaţie de mentenanţă certificată, care sprijină Wizz Air şi în alte locaţii din Italia şi Albania, iar, împreună cu resursele specializate ale Romaero, va concentra eforturile operaţionale pentru a livra servicii de înaltă calitate flotei Wizz Air.

 „Deschiderea primului nostru centru de mentenanţă dedicat din România reprezintă un pas strategic important pentru Wizz Air. După inaugurarea bazei noastre de la Aeroportul Băneasa în luna aprilie şi anunţul alocării celei de-a doua aeronave, venit chiar săptămâna trecută, ne bucurăm să aducem încă o noutate importantă pe plan local. Aceasta reflectă angajamentul nostru profund faţă de piaţa românească şi ne consolidează capacităţile operaţionale în regiune. Cu cea mai mare flotă din reţeaua noastră deja prezentă aici, această investiţie asigură o mai bună eficienţă, fiabilitate şi un mai bun sprijin pentru creşterea noastră continuă, aliniată iniţiativei de transformare «Customer First Compass» în valoare de 14 miliarde de euro. Suntem, de asemenea, mândri să contribuim şi mai mult la crearea de locuri de muncă locale, înalt calificate, într-o componentă esenţială a lanţului de aprovizionare aviatic, şi să susţinem dezvoltarea pe termen lung a aviaţiei româneşti”,a spus în cadrul unei conferinţe de presă de la Bucureşti, Mauro Peneda, directorul general al Wizz Air Malta.

De la începutul operaţiunilor sale din România în 2006, Wizz Air a crescut constant investiţiile în ţară, recunoscând-o ca o piaţă esenţială. În prezent, compania aeriană are la vânzare zboruri pe 204 rute de la 13 aeroporturi din România, conectând pasagerii la 75 de destinaţii din 25 de ţări. În decursul a 19 ani, Wizz Air a înfiinţat opt baze operaţionale la Bucureşti Băneasa, Bucureşti Otopeni, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sibiu, Suceava şi Timişoara. Compania aeriană are peste 1.600 de angajaţi în România.

Wizz Air are peste 300 de aeronave noi în comandă, cu cele mai moderne interioare de cabină Airbus Airspace.

Romaero, companie din industria aviatică atât pentru servicii de fabricaţie, cât şi de mentenanţă pentru aeronave civile şi militare, amplasată lângă Aeroportul Internaţional Băneasa, are o capacitate vastă în domeniul serviciilor de mentenanţă şi reparaţii. Fondată în 1920, compania a fost un furnizor pentru principalii producători de echipamente originale (OEM) din industrie şi continuă să livreze produse şi servicii către clienţi din întreaga lume.

 „Planul de extindere al Wizz Air se aliniază cu strategia Romaero de a dezvolta acest parteneriat pentru segmentul civil MRO. Considerăm acest proiect ca fiind un pilon strategic în planul de redresare al Romaero. Credem în acest parteneriat şi în valoarea pe care o aduce pieţei MRO din Europa, consolidându-ne prezenţa prin furnizarea de servicii la timp şi de calitate pentru aeronavele Wizz Air”, a spus Bogdan Costaş, directorul general al Romaero.

Wizz Air operează o flotă de 237 de aeronave Airbus A320 şi A321.  62,8 milioane de pasageri au călătorit cu compania în 2024. Wizz Air este listată la Bursa de Valori din Londra cu abrevierea „WIZZ”.

Romaero este o companie de stat din România, care activează în două domenii majore ale industriei aerospaţiale, şi anume servicii de mentenanţă şi reparaţii pentru aeronave de transport comerciale şi militare, precum şi producţia de ansambluri, subansambluri şi componente de structură pentru aeronave.

Începând cu anul 2003, Romaero este Centrul Naţional de Mentenanţă al României pentru aeronavele C-130 Hercules, iar din 2020, compania de stat este Centrul Naţional de Mentenanţă al României pentru aeronavele C27J Spartan şi Antonov 26/30.

Compania are capabilităţi extinse în domeniul MRO civil (întreţinere, reparaţii şi revizie), în special pentru aeronavele B737, atât modelele clasice cât şi cele Next Generation (NG), precum şi pentru familia A320, fiind autorizată de atât EASA, cât şi de FAA.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.