Compania aeriană ungară low-cost Wizz Air, liderul pieţei româneşti, a introdus o nouă cursă pe ruta Bucureşti-Budapesta, cu preţuri începând de la 69 de lei, doar dus, în contextul în care Budapesta a devenit tot mai populară pentru turiştii români, potrivit unui comunicat publicat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zborul inaugural a decolat de la Bucureşti miercuri, cu 176 de pasageri la bord. Între Bucureşti şi Budapesta, compania va opera trei zboruri pe săptămână în zilele de miercuri, vineri şi duminică, cu preţuri începând de la 69 de lei, doar dus, taxele obligatorii incluse.

Capitala Ungariei se află la o distanţă de circa 650 de kilometri de Bucureşti în linie directă, iar durata unui zbor este estimată la o oră şi 20 de minute.

În ultimul an, Wizz Air a transportat mai mult de cinci milioane de pasageri spre şi dinspre România, potrivit reprezentanţilor companiei.

în primul trimestru, WizzAir a ajuns la o cotă de piaţă în România de 28,6% după numărul de pasageri transportaţi, peste compania de stat Tarom, care are doar 24,3%v din piaţă.

WizzAir a anunţat 28 de curse noi în acest an, între România şi destinaţii europene. Compania are în plan creşterea flotei la 20 de aeronave până la finalul anului 2016, inclusiv a patru aeronave A321 noi cu 230 de locuri.

Wizz Air, Blue Air şi Ryanair, cele mai importante companii aeriene low-cost prezente în România din punctul de vedere al cotei de piaţă, au transportat peste 4,5 milioane de pasageri în prima jumătate a acestui an, adică aproape două treimi (63%) din totalul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.