Compania ungară low-cost Wizz Air, liderul pieţei transportului aerian de pasageri din România, a alocat o a doua aeronavei bazei sale din Craiova, ceea ce permite operarea a cinci noi rute către destinaţii din Europa de Vest, a anunţat vineri compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua aeronavă alocată bazei din Craiova este un Airbus A320, cu 180 de locuri.

Noul avion "va sprijini operaţiunile pe cele cinci noi rute din Craiova ce încep din martie, spre Paris, Veneţia Treviso, Koln, Madrid şi Liverpool",  a precizat compania, într-un comunicat. 

Wizz Air este liderul pieţei româneşti a transportului aerian de pasageri, înregistrând peste 5,5 milioane de pasageri în România în 2016, în creştere cu 23% faţă de anul precedent.

Wizz Air a deschis două noi baze pe parcursul anului trecut, la Iaşi şi la Sibiu, şi a adăugat două noi aeroporturi, Satu Mare şi Suceava, reţelei din România, care este acum compusă din zece aeroporturi.

Pentru acest an, compania a anunţat deja adăugarea de noi aeronave bazelor din Cluj-Napoca şi Craiova, precum şi iniţierea a 15 rute noi către 9 ţări din România.

Anul acesta, operatorul aerian va avea 22 de aeronave la bazele din România, inclusiv 5 aparate de zbor Airbus A321 cu 230 de locuri, şi va ajunge la 750 de angajaţi.

Reţeaua de zbor Wizz Air din România este alcătuită în prezent din 133 de rute, inclusiv o cursă internă între Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Pe piaţa din România, principalii concurenţi ai Wizz Air sunt Blue Air, Tarom, Ryanair şi Lufthansa.

Compania low-cost Blue Air a înregistrat în 2016 un număr record de 3,59 milioane de pasageri, cu 80% mai mulţi decât în 2015. În urma avansului, Blue Air a devenit, în premieră, a doua companie din România din punctul de vedere al numărului de pasageri.

Pe poziţia a treia a coborât compania de stat Tarom, cu 2,41 milioane de pasageri în 2016, în creştere cu 1% faţă de 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.