Microsoft anunţă că, la aproape trei ani de la lansarea oficială, Windows 10 este instalat pe aproape 700 de milioane de device-uri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Microsoft nu spun care este numărul exact de sisteme pe care rulează Windows 10, însă, din comunicarea oficială reiese clar că acesta încă nu au atins pragul de 700 de milioane.

Numărul instalărilor a crescut în ultimul an cu aproximativ 200 de milioane. În urmă cu exact an Microsoft anunţa că Windows 10 este instalat pe 500 de milioane de PC-uri.

La momentul lansării, în iulie 2015, obiectivul făcut public de Microsoft era atingerea pragului de 1 miliarde de dispozitive cu Windows 10 până în 2018. Este clar acum că acest lucru este imposibil şi că pragul ar putea fi atins, în ritmul actual de creştere, în 2020.

Microsoft a anunţat în urmă cu o săptămână un nou update major pentru Windows 10. Printre noutăţile aduse de acesta se numără funcţia Timeline care promite să ajute utilizatorii în localizarea mai rapidă a fişierelor şi Focus Assist, o facilitate ce are rolul de a scuti utilizatorul de notificări în momentele în care acesta doreşte să se concentreze pe anumite sarcini.

Mai optimiste sunt datele privind suita de birou pe bază de abonament Office 365. Aceasta a ajuns la 135 de milioane de abonaţi plătitori. În octombrie 2017 numărul acestora era de 120 de milioane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.