Mesajele trimise cu greşeli pe WhatsApp vor putea fi corectate, în sfârşit, după trimitere, în cadrul unei viitoare versiuni a celei mai populare aplicaţii de comunicare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Una dintre marile lacune pe care WhatsApp le are când este comparată cu alte aplicaţii de chat vine din faptul că nu există o funcţie de editare, care să le permită utilizatorilor să modifice un mesaj trimis.

În principiu, o funcţie de editare este utilă pentru corectarea unui mesaj trimis cu greşeli, lucru care se întâmplă frecvent în cazul tastaturilor virtuale ale telefoanelor mobile, dar nu numai.

Din fericire, se pare că WhatsApp lucrează deja la o opţiune prin care pot fi modificate mesajele trimise, conform descoperirilor făcute în codul versiunii beta a aplicaţiei pentru Android.

Problema este, cel puţin în stadiul actual, că WhatsApp nu ţine o evidenţă a modificărilor, cum fac alte aplicaţii, inclusiv Telegram. O evidenţă a modificărilor poate ajuta destinatarul să vadă ce modificări au fost făcute, pentru a şti dacă o modificare reprezintă doar o corectare sau schimbă complet sensul unei idei.

Este posibil, însă, ca până în momentul lansării, WhatsApp să adauge şi un istoric al modificărilor. Facebook, serviciu deţinut tot de Meta, are istoric de modificări, ceea ce înseamnă că această funcţie nu este străină inginerilor WhatsApp.

Chiar dacă indiciile legate de funcţia de editare a mesajelor au fost descoperite în aplicaţia de Android, cu siguranţă că această opţiune va fi lansată inclusiv pe iOS şi desktop.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.