Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în scădere, influenţaţi negativ de acţiunile companiilor de tehnologie, în timp ce creşterea neaşteptată a solicitărilor pentru ajutoare de şomaj în Statele Unite a indicat o redresare fragilă a pieţei muncii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Titlurile Apple, Tesla şi Facebook au avut cel mai mare impact negativ asupra indicilor S&P 500 şi Nasdaq.

Titlurile Facebook au coborât cu 1,5%, Wall Street analizând ramificaţiile mai largi ale măsurii sale de a restricţiona conţinutul de ştiri în Australia.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în declin cu 0,38%, S&P 500 cu 0,44%, iar Nasdaq Composite cu 0,72%.

Rezultele financiare solide raportate de companii, campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 şi speranţele legate de programul american de stimulare economică, de. 1.900 de miliarde de dolari, au contribuit la creşterea indiceilor bursieri americani la niveluri record, la începutul acestei săptămâni.

Dar creşterea din ultima lună a acţiunilor sugerează că evaluările acestora sunt ridicate, a spus Jason Pride, director de investiţii pentru averi private la firma Glenmede din Philadelphia.

Acţiunile Walmart au scăzut cu 6,5%, după ce cel mai mare retailer din lume a ratat estimările referitoare la profitul trimestrial şi a anticipat o creştere într-un ritm scăzut, de o singură cifră, a vânzărilor nete în anul fiscal 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.