Bursa de pe Wall Street a încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, din cauza scăderii speranţelor investitorilor că membrii Congresului vor ajunge la un acord referitor la programul de ajutoare legat de pandemia de coronavirus. Acţiunile Testa au atins în schimb un nivel record înainte de includerea acestora în indicele S&P 500, săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei trei indicii majori au atins niveluri record la deschidere, înainte de a trece pe scădere pe parcursul tranzacţiilor.

Volumul tranzacţiilor cu acţiuni ale producătorului de automobile electrice Tesla, care va deveni luni cea mai valoroasă companie care a fost inclusă vreodată în indicele S&P 500, a fost ridicat.

”Asistă deja la niveluri semnificative ale volumului de acţiuni Tesla, în timp ce diferite fonduri de investiţii şi mutuale se poziţionează înainte de schimbare”, a declarat Lindsey Bell, director pentru strategii de investiţii la firma Ally Invest, în Charlotte, Carolina de Nord.

Vineri, părea improbabil ca membrii Congresului să ajungă la un acord privind noul program de ajutoare pentru Covid-19, de 900 de miliarde de dolari.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 0,38%, S&P 500 cu 0,34%, iar Nasdaq Composite cu 0,07%.

Titlurile au urcat cu circa 2,7%, la 673,7 dolari pe unitate, iar volumul tranzacţiilor a atins 60 de milioane de acţiuni, potrivit datelor firmei Refinitiv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.