Autorităţile din Vrancea anunţă, vineri, că au început lucrările la podul din beton armat de peste râul Putna, de pe drumul judeţean 204D, în comuna Vadu Roşca. Podul provizoriu a fost distrus de o viitură în vara anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La faţa locului au mers azi preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Cătălin Toma, vicepreşedintele Ionel Cel-Mare, primarul comunei Vulturu, Nicuşor Păcuraru, alături de constructori, proiectant şi diriginte de şantier, pentru a discuta cele mai bune variante pentru finalizarea cu succes a construcţiei şi reabilitării podului”, se arată într-un comunicat de vineri, al CJ Vrancea.

Lucrările au ca termen de execuţie 12 luni şi o valoare de 4.807.696 lei, iar firmele responsabile au început de vineri să lucreze efectiv.

În acelaşi timp, vor continua şi celelalte lucrări pentru reabilitarea şi asfaltarea podului, care au o valoare de 3.200.000 lei.

Se va reface culeea afectată, se va pune în siguranţă podul prin piloni foraţi, va fi asfaltată calea de rulare şi vor fi făcute lucrări de amenajare a albiei. Constructorii şi proiectantul au apreciat că podul va fi circulabil în mai puţin de un an de zile.

”Împreună facem toate eforturile pentru ca acest pod să fie practicabil. Este o lucrare de anvergură, care a avut multe obstacole, din cauza vremii, dar şi din cauza deficienţelor care au fost în construirea acestui pod în urmă cu peste 40 de ani. În tot acest timp de un an s-a lucrat la documentaţii, expertize şi avize, pentru că a fost un accident tehnic iar legislaţia trebuie respectată, cu toţi paşii aferenţi. Astăzi s-a început refacerea podului şi sperăm ca lucrările să decurgă într-un ritm susţinut, pentru ca în câteva luni acest pod să redevină circulabil, după cum ne-au asigurat constructorii”, a declarat Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

De asemenea, el a mai precizat faptul că în acest an se va finaliza în totalitate reabilitarea şi modernizarea drumului judeţean 204 D din comuna Vulturu, fapt care va duce la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere din această zonă.  

În vara anului trecut o viitură pe Râul Putna, la Vadu Roşca a rupt rampele podului provizoriu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.