Grupul german Volkswagen este în discuţii cu grupul chinez Huawei pentru achiziţionarea diviziei acesteia specializată în conducere autonomă, pentru o sumă de ordinul miliardelor de euro, a informat joi Manager Magazin, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producătorii de automobile şi firmele de tehnologie investesc miliarde de dolari în tehnologia de conducere autonomă, urmărind să fie în fruntea a ceea ce mulţi consideră viitorul mobilităţii.

Directorul general al Volkswagen, Herbert Diess, a declarat miercuri că se aşteaptă ca industria auto să treacă la utilizarea pe scară largă a sistemelor de conducere autonomă în decurs de 25 de ani şi că grupul urmăreşte noi parteneriate pentru a-şi creşte autosuficienţa în domeniul software.

Liderii grupului german negociază de câteva luni acordul, care implică şi sisteme tehnologice pe care Volkswagen nu le deţine încă, a relatat Manager Magazine, citând surse interne.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.