Grupul german Volkswagen discută cu alţi producători auto stabilirea unor standarde comune pentru tehnologia automobilelor autonome, a relatat vineri Automotive News, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Discuţiile au loc cu cel puţin 15 posibili parteneri, potrivit articolului, care citează un director din cadrul producătorului auto german. Sursa nu a preciat care sunt celelalte companii participante la discuţii.

Producătorii de automobile, furnizorii şi companiile de tehnologie investesc deja peste 55 de miliarde de euro, la nivel mondial, în tehnologia vehiculelor autonome, potrivit estimărilor firmei de consultanţă AlixPartners.

Constructori auto precum BMW au indicat că vor susţine adoptarea unor standarde comune pentru aspecte cum ar fi configurarea senzorilor.

Prin adoptarea unor standarde, producătorii pot reduce costurile şi răspunderea în cazul accidentelor legate de soluţiile tehnologice comune.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a refuzat să comenteze informaţia publicată de Automotive News, dar a adăugat că grupul este interesat întotdeauna de parteneriate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.