Producătorul auto german Volkswagen a revenit pe profit în 2016, după pierderile din anul precedent, obţinând un câştig net de 5,1 miliarde euro, susţinut mai ales de vânzările-record ale mărcilor scumpe Audi şi Porsche, transmite Reuters. Grupul a anunţat şi plafonarea câştigurilor managerilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2015, Volkswagen a înregistrat pierderi de 1,6 miliarde euro din cauza provizioanelor generate de scandalul testelor trucate pentru emisiile de la motoarele diesel. 

Însă Volkswagen a revenit puternic anul trecut, înregistrând un nivel-record al cifrei de afaceri, de 217,3 miliarde euro. Grupul german a propus acordarea, din profitul pbţinut în 2016, a unui dividend de 2 euro pe acţiune obişnuită şi de 2,06 euro pentru o acţiune preferenţială.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Anul trecut, grupul a acordat dividende mult mai modeste, de 0,11 euro pentru acţiune obişnuită.

Pentru 2017, grupul german estimează un profit similar cu cel de anul trecut. 

Grupul a mai anunţat şi plafonarea câştigurilor directorilor. Astfel, salariile maxime ale managerilor de top sunt reduse cu până la 40%, iar câştigul directorului general nu mai poate depăşi 10 milioane euro pe an.

Salariile celorlalţi membri ai directoratului sunt limitate de acum la 5,5 milioane euro pe an.

Volkswagen a devenit în 2016 cel mai mare producător auto din lume în funcţie de vânzări, punând capăt dominaţiei japonezilor de la Toyota din ultimii patru ani.

Grupul Volkswagen a vândut un număr record de 10,3 milioane de vehicule în întreaga lume, în pofida scandalului emisiilor automobilelor diesel, care i-a afectat reputaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.