Grupul de companii Telekom Romania a anunţat luni numirea lui Vladan Pekovic, director executiv tehnologie şi informaţie, în poziţia de CEO, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Grupul de companii Telekom Romania anunţă numirea lui Vladan Pekovic în poziţia de CEO, începând cu data de 9 noiembrie 2020. Vladan Pekovic, director executiv tehnologie şi informaţie, Telekom Romania, va prelua conducerea operaţiunilor din România, înlocuindu-l pe Miroslav Majoroš care îşi încheie mandatul”, a informat compania.

Vladan Pekovic (49 de ani) este un profesionist cu o carieră internaţională acumulată pe pieţe din Europa, Africa, America Latina şi Statele Unite ale Americii, având peste 22 ani de experienţă în industria telecomunicaţiilor, în care s-a axat pe integrarea reţelelor şi a sistemelor IT, precum şi pe implementarea, dezvoltarea şi operarea celor mai complexe şi avansate reţele mobile şi fixe.

Vladan Pekovic are, de asemenea, experienţă semnificativă în Telekom, cu un portofoliu variat de proiecte pe care le-a gestionat. Înainte de a se alătura echipei Telekom Romania în 2017, Vladan Pekovic a fost director executiv tehnologie şi informaţie în cadrul Crnogorski Telekom.

Din poziţia de director executiv tehnologie şi informaţie, el a contribuit la digitalizarea şi îmbunătăţirea proceselor, expansiunea tehnologică şi simplificarea ofertelor, iar abordarea sa a condus la îmbunătăţirea calităţii serviciilor oferite clienţilor.

”Efortul constant şi angajamentul întregii echipe Telekom Romania au dus la transformarea semnificativă a companiei şi la performanţe îmbunătăţite. În acelaşi timp, mă bucur că Vladan Pekovic va coordona operaţiunile din România şi sunt convins că va dezvolta în continuare operaţiunile fixe şi mobile ale companiei”, spune Michael Tsamaz, preşedinte şi CEO OTE Group şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Telekom Romania Communications.

Vladan Pekovic este licenţiat în Inginerie Electrică, cu specializare în telecomunicaţii mobile şi tehnologia informaţiei, în cadrul Universităţii din Muntenegru şi, pe parcursul carierei sale profesionale, a urmat programe educaţionale la European School of Management and Technology Berlin, ESSEC Business School, Franţa, Duke University, Statele Unite ale Americii, INSEAD Business School, Franţa.

A debutat în carieră în 1998, în calitate de inginer pentru ProMonte GSM. În perioada 2000-2004 a ocupat mai multe poziţii în cadrul Ericsson Mexico, USA, Algeria, iar în 2004 a avut primul contact cu Telekom, USA, în calitate de switch manager. Ulterior a ocupat poziţii de project manager integrare pentru Crnogorski Telekom (2005-2006), manager regional de Program la Glotel Inc (2006-2007), director executiv tehnologie la M:tel d.o.o. (2007-2009).

În vara anului 2009 a revenit la Crnogorski Telekom, unde a deţinut funcţia de director de programe (2009-2010) şi de director de Reţea şi Servicii (2010 -2013). În perioada 2013-2014 a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului de Supervizare al NetWorkS!.

Din 2013 a revenit în Telekom, ocupând poziţii de director Reţea, Director Tehnologie în cadrul T-Mobile Polska şi director executiv tehnologie şi informaţie în cadrul Crnogorski Telekom. Din 2017 este parte din echipa Telekom Romania, în calitate de director executiv tehnologie şi informaţie.

De asemenea, Orange România a anunţat luni că a semnat acordul pentru achiziţia pachetului majoritar de 54% din acţiunile Telekom Romania Communications, Orange urmând a plăti un preţ de achiziţie total de 268 milioane euro.

Telekom Romania este prezentă pe piaţa românească din 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom şi Cosmote România.

Telekom aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicaţii integrate.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.