Virgin Orbit, compania specializată în lansarea de sateliţi a miliardarului Richard Branson, vrea să atragă 200 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare care i-ar conferi o evaluare de aproximativ 1 miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate situaţiei citate de Wall Street Journal (WSJ).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania lui Branson concurează cu companiile spaţiale ale miliardarilor Elon Musk şi Jeff Bezos în industria explorării spaţiale.

Virgin Orbit a anunţat în luna august că a angajat băncile de investiţii LionTree Advisors şi Perella Weinberg Partners pentru a analiza posibile tranzacţii financiare.

Băncile respective ajută Virgin Orbit să atragă între 150 şi 200 de milioane de dolari, cel mai devreme până la sfâârşitul acestui an, pentru cheltuieli de capital şi pentru finanţarea lansărilor de sateliţi, potrivit WSJ.

Virgin Orbit nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii făcute de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.