Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că se află în Azerbaidjan, pentru a negocia cu oficiali ai acestei ţări "colaborări concrete în domeniul energiei". "Totodată, am propus şi revigorarea activităţii Grupului de lucru pe Energie România - Republica Azerbaidjan, cu actualizarea componenţei acestuia şi cu posibilitatea organizării unei noi sesiuni în viitorul apropiat", adaugă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Zilele acestea mă aflu la Baku, în Republica Azerbaidjan, pentru a avea o serie de întâlniri cu oficiali azeri, pentru a negocia colaborări concrete în domeniul energiei. Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu ministrul Sahil Babayev, preşedinte al Comisiei mixte interguvernamentală de colaborare comercial-economică şi tehnico-ştiinţifică - România - Republica Azerbaidjan. Ca preşedinte al acestei comisii, din partea României, i-am propus să revigorăm activitatea acestei comisii având în vedere componenta energetică predominantă în dialogul bilateral", a scris, marţi, pe Facebook, Virgil Popescu.

El a menţionat că următoarea sesiune a Comisiei Mixte Interguvernamentale va avea loc în acest an, la Baku.

"Totodată, am propus şi revigorarea activităţii Grupului de lucru pe Energie România - Republica Azerbaidjan, cu actualizarea componenţei acestuia şi cu posibilitatea organizării unei noi sesiuni în viitorul apropiat. Discuţiile din cadrul Grupului de lucru pe Energie au potenţialul de a contribui la implementarea propunerilor de cooperare energetică avansate de România, dialogul direct cu partenerii din Azerbaidjan putând permite identificarea de noi direcţii de cooperare în sectorul energetic", a arătat Popescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.