Ministrul Energiei Virgil Popescu a avut, luni o întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al DG ENER din cadrul Comisiei Europene, iar discuţiile au vizat proiectele concrete de infrastructură energetică, perspectivele de operaţionalizare a exploatării gazelor naturale onshore de adâncime precum şi offshore din Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În marja reuniunii Consiliului Energie de la Bruxelles, de astăzi, am avut o întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jørgensen, directorul general al DG ENER din cadrul Comisiei Europene. Am discutat despre proiecte concrete de infrastructură energetică, perspectivele de operaţionalizare a exploatării gazelor naturale onshore de adâncime precum şi offshore din Marea Neagră care pot aduce beneficii în materie de securitate energetică României şi regiunii”, a scris Virgil Popescu, luni pe Facebook.
 
El a adăugat că „România va participa la primul grup de lucru regional, ca parte din Platforma Energetică a UE de achiziţii în comun a gazelor naturale, care va avea loc la Sofia, la data de 5 mai, pentru a discuta cu Bulgaria şi partenerii noştri din regiune soluţiile pentru securitatea în aprovizionarea cu energie”.

Mai multe despre situaţia din domeniul energiei în contextul crizei din Ucraina, puteti afla la evenimentul News.ro ”Energy Road - Energie la tine acasă”, joi, 5 mai, începând cu ora 10.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.