Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, vineri, în SUA, cu reprezentanţi ai Biroului pentru Resurse Energetice şi au analizat impactul războiului din Ucraina asupra pieţelor de energie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul discuţiei pe care am avut-o astăzi cu Geoffrey R. Pyatt, secretar adjunct al Biroului pentru resurse energetice, de la Departamentul de Stat al SUA, am analizat ultimele evoluţii cu privire la situaţia aprovizionării cu energie a Ucrainei şi Republicii Moldova şi cum sunt afectate în continuare pieţele gazelor naturale şi energiei electrice în urma crizei energetice provocată de agresiunea Rusiei”, a scris, vineri seară, pe Facebook, Virgil Popescu.  

Acesta a transmis că România a oferit şi va oferi în continuare sprijin celor două state, inclusiv suport cu privire la livrarea de energie.  

”La final am agreat că securitatea şi independenţa energetică sunt deziderate comune, iar pentru a atinge aceste obiective vom coopera îndeaproape”, a mai transmis ministrul Energiei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.