Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai conducerii executive a Complexului Energetic Oltenia şi cu o delegaţie formată din reprezentanţii organizaţiilor sindicale din cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Cu această ocazie, ministrul Energiei a reiterat sprijinul Ministerului pentru programul de restructurare al companiei CEO, aprobat de Guvernul României şi transmis spre avizare Comisiei Europene. Totodată, Virgil Popescu a menţionat că în această perioadă reprezentanţi ai conducerii executive a Complexului Energetic Oltenia, împreună cu experţi din ministerul Energiei, pregătesc răspunsurile pentru obiecţiile transmise de Comisia Europeană, cuprinse în procedura intitulată ”Investigatie”, în termenele prevăzute”, a transmis, miercuri seară, Ministerul energiei, într-un comunicat de presă. 
 
Sursa citată a precizat că , tot în acestei întâlniri de lucru, au fost luate în discuţie, la propunerea liderilor de sindicat, şi posibile măsuri de sprijin financiar, cât şi alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidenţa programului de restructurare.
 
”S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească dialogul  între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia şi reprezentaţii sindicali, pentru eliminarea oricăror informaţii false ce pot afecta un program de restructurare şi modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2”, a mai precizat Mnisterul. 
 
Comisia Europeană a anunţat, în 5 februarie, că a deschis o investigaţie aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autorităţile române Complexului Energetic Oltenia sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.
 
Planul de restructurare al CE Oltenia prevede un sprijin de aproximativ 2 miliarde euro (9,93 miliarde lei), din care 1,33 miliarde euro (6,48 miliarde lei) reprezintă sprijin public din partea statului român, sub formă de granturi şi de împrumuturi.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.