Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a întâlnit, marţi, la Atena, cu miniştrii de resort din Grecia, Albania, Kosovo, Bulgaria şi Italia şi a discutatb despre securitatea Energetică în contextul tranziţiei verzi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu participă la cea de-a 26-a Conferinţă organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema "Energy & Development 2022”.  

”Securitatea Energetică în contextul tranziţiei verzi a fost principala temă de discuţie a întâlnirii ministeriale găzduită la Atena de ministrul Energiei din Grecia Kostas Skrekas la care am participat împreună cu ministrul Energiei şi Infrastructurii din Albania Belinda Balluku, ministrul Economiei din Kosovo Artane Rizvanolli, ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov şi ministrul Tranziţiei Ecologice din Italia Gilberto Pichetto Fratin. Am reiterat necesitatea unei bune colaborări între statele noastre în domeniul energiei pentru a putea să ne asigurăm securitatea şi independenţa energetică”, a scris, marţi, pe FAcebook, Virgil POpescu.  

Acesta a precizat, de asemenea, că prin intermediul cooperării regionale reuşim să asigurăm diversificarea surselor pentru aprovizionare cu gaze naturale şi energie şi asigurarea rutelor de transport. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.