Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat, marţi, cu ministrul francez pentru tranziţia energetică, Agnès Pannier-Runacher, arătând că România şi Franţa susţin rolul important al energiei nucleare în asigurarea independenţei energetice şi a tranziţiei climatice. ”Am convenit să colaborăm în perioada următoare pentru a avansa includerea energiei nucleare în politicile de decarbonizare ale UE, reconfirmând angajamentul României pentru proiectele sale în domeniul nuclear (retehnologizarea Unităţii 1, finalizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, implementarea pentru prima dată în România şi în UE a tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni – SMR)”, a menţionat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am avut în această dimineaţă o discuţie bilaterală fructuoasă cu ministrul francez pentru tranziţia energetică, Agnès Pannier-Runacher, pe subiecte legate de promovarea intereselor comune în domeniul energiei nucleare, al hidrogenului din surse cu emisii reduse de carbon şi al coordonării în relaţie cu instituţiile europene pentru a obţine o recunoaştere echitabilă a contribuţiei acestei surse de energie la atingerea obiectivelor de decarbonizare ale UE”, a afirmat Virgil Popescu, marţi, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că Franţa şi România fac parte din ”blocul statelor membre pro-nuclear, care susţin rolul important al energiei nucleare în asigurarea independenţei energetice şi a tranziţiei climatice”.

”Am convenit să colaborăm în perioada următoare pentru a avansa includerea energiei nucleare în politicile de decarbonizare ale UE, reconfirmând angajamentul României pentru proiectele sale în domeniul nuclear (retehnologizarea Unităţii 1, finalizarea proiectului Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă, implementarea pentru prima dată în România şi în UE a tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni – SMR). În mulţumesc dnei. Pannier-Runacher pentru buna cooperare în domeniul energetic, în cadrul parteneriatului tradiţional România – Franţa”, a arătat Popescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.