Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a vizitat, vineri, cariera Roşia pe care o consideră ”esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia”. ”Aşa-zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent”, a afirmat ministrul, explicând că ar fi o acţiune iresponsabilă, ”criminală” în contextul actualei crize energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, în drum spre Termocentrala Rovinari, am fost să văd cariera Roşia, care este esenţială pentru funcţionarea optimă a Complexului Energetic Oltenia, pe care, din păcate, aşa zişii ecologişti gorjeni au încercat să o închidă recent. O acţiune iresponsabilă, ”criminală” în contextul actualei crize energetice”, a transmis, vineri, Virgil Popescu.  

Ministrul afirmă că există preocupare pentru modernizarea activităţii CEO, ”piesă importantă a sistemului energetic românesc”.  

”Astăzi voi participa la aniversarea celor 50 de ani de activitate a Termocentralei Rovinari - sucursală a CEO”, a mai transmis ministrul.  

Activitatea la cariera Roşia a fost sistată temporar printr-o hotărâre judecătorească la 30 iunie 2022. Procesul a fost deschis împotriva APM Gorj din cauza emiterii acordului de mediu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.