Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a participat, vineri, la aniversarea a 50 de ani de la punerea în funcţiune a Centralei de la Lotru. Ministrul anunţă o OUG pentru ca toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica să fie cofinanţate prin Repower EU.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi am participat la aniversarea a 50 de ani de la punerea in funcţiune a Centralei de la Lotru, o minune a tehnicii, o minune a ingineriei româneşti, o minune a proiectării. Cu această ocazie am anunţat că toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor trece printr-un proces de autorizare şi vor fi cofinanţate prin Repower EU”, a transmis, vineri, ministrul Energiei. 

Virgil Popescu a precizat că, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului, a finalizat o Ordonanţă, aşa numita ordonanţă RePower, prin care absolut toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectria vor fi aprobate, vor trece într-un proces de autorizare şi vor fi cofinanţate prin programul Repower EU al Uniunii Europene.  

”Avem nevoie să finalizăm investiţiile, avem nevoie de energie hidro şi vorbim de peste 300 megawati care stau nefolosiţi din diverse motive. Profit de această ocazie ca să vă spun că Ordonanţa va intra săptămîna viioare pe circuitul de avizare la ministere şi va fi aprobată în curând în Guvern”, a mai transmis ministrul.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.