Ministrul Energiei, Virgil Popescu, aflat într-o vizită în Statele Unite ale Americii, anunţă că a continuat discuţiile despre construirea noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis, preşedintele US Exim Bank din SUA. Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank, spune ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am continuat discuţiile despre construuirea noilor reactoare de la Cernavodă cu Reta Jo Lewis - Preşedintele US Exim Bank din SUA. În cadrul întâlnirii am discutat despre sprijinul pe care România îl va primi pentru reactoarele 3 şi 4. Totodată, preşedintele Exim Bank a reiterat dorinţa de a sprijini investiţiile strategice în dezvoltarea programului nuclear civil în România şi de a asigura finanţarea”, spune ministrul într-o postare.

Virgil Popescu arată că ”relaţia de cooperare România - SUA are o dinamică foarte bună şi este în permanentă dezvoltare”.

”Sunt convins că vom finaliza etapa de finanţare a reactoarelor 3 şi 4 până la finalul acestui an cu sprijinul US Exim Bank”, mai afimă ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.